Strandbygaard er et kvalitetstrykkeri med rødder i den Vestjysk hede. Her på billedet er en del af kvalitetskontrollen

Om Strandbygaard

Udtryk for kvalitet

Strandbygaard er en landsdækkende trykleverandør med rødder i den vestjyske hede.

Strandbygaard har et stærkt sammenhold, som styrker os i at levere fleksible og miljøvenlige trykløsninger til erhvervsmarkedet.

Siden 1898 har Strandbygaard rådgivet og fremstillet tryksager af bedste kvalitet. Vi værdsætter varige relationer. Derfor agerer vi hurtigt. Vi lytter og respekterer. Ser muligheder og skræddersyr løsninger.

Historien om Strandbygaard - Kvalitetstryk gennem fire generationer.

1898
Grundlægges af Jens Strandbygaard

Strandbygaard A/S blev grundlagt i 1898 af Jens Strandbygaard. Dengang var det en lille papir- og galanteriforretning i Østergade 3 i Skjern.

1898 - 24. marts
Strandbygaard får bevilling til bogtrykkeri

Den 24. marts 1898 fik Jens Strandbygaard bevilling til at drive bogtrykkeri.

1899
Flytter i større lokaler

I 1899 bliver pladsen i Østergade for trang og virksomheden flytter til større lokaler på Bredgade 106 - Selvfølgelig stadig i Skjern.

1903
construction worker, man, labor-7492299.jpg
Der bygges nye lokaler i Skolegade

Efter 4 år byggede man nyt trykkeri og privatbolig i Skolegade 4, og i de forløbne år blev der udvidet flere gange.

1955
Erik Strandbygaard overtager

I 1955 overtog Erik Strandbygaard ledelsen, og grundlæggeren Jens Strandbygaard fortsatte i firmaet indtil sin død 1961.

1969
Niels Erik Strandbygaard overtager

Erik Strandbygaard drev trykkeriet frem til 1969, hvor han pludselig døde. Tredje generation tog over. I en alder af kun 27 år overtog Niels Erik Strandbygaard trykkeriet

1989
Strandbygaard har en historie der strækker sig helt tilbage til 1898 - her ses en ældre trykkerimaskine af mærket Heidelberg.
Igen er der brug for mere plads

I 1989 valgte man at inddrage privat beboelsen til trykkeri. Dette fungerede fint i 5-6 år, indtil pladsen igen blev for trang.

1996
Der bygges nye lokaler til trykkeriet

I 1996 besluttede man at bygge et helt nyt 1.200 kvadratmeter stort trykkeri på Trykkerivej 2 i Skjern. 

2000
Strandbygaard Trykkeri - billede af Ole Strandbygaard
Ole Strandbygaard overtager ledelsen

I 2000 besluttede Niels Erik Strandbygaard at overdrage virksomheden og den daglige ledelse til sønnen Ole Strandbygaard (fjerde generation). Niels Erik Strandbygaard fortsatte i virksomheden indtil sin død i 2009.

2009
50% af Grafisk Forum opkøbes

I 2009 køber Strandbygaard 50% af aktierne i Grafisk Forum i Horsens og bliver medejere.

2017
Produktions-arealet udbygges

I 2017 var der igen brug for at udbygge produktionskapaciteten, der næsten blev fordoblet. Der blev bygget 1.100 kvadratmeter til de eksisterende bygninger, der samtidig fik et mere tidssvarende udtryk.

2018
Overtagelse af BS-Printhouse

I 2018 blev virksomheden udvidet med produktionskapacitet inden for skilte og storformat ved en overtagelse af BESTSELLER koncernens BS-Printhouse. Produktionsudstyr og medarbejdere blev flyttet til Strandbygaards domicil i Skjern.

2021
50% af Grafisk Produktion Odense opkøbes

I 2021 køber Strandbygaard 50% af Grafisk Produktion Odense og bliver medejere.

2022
50% af Videbæk Bogtrykkeri opkøbes

I 2022 køber Strandbygaard 50% af Videbæk bogtrykkeri og bliver medejere.

24. marts 2023
125 års jubilæum

D. 24. marts 2023 fylder Strandbygaard 125 år og der afholdes stor jubilæumsreception på Trykkerivej

I dag
Den daglige drift

Virksomheden drives i dag af Ole Strandbygaard og Claus Scotwin, der er Oles svoger.

trykkeri_medarbejder_trykmaskine

Om os

Leverandør i topkvalitet

Strandbygaard forsyner en lang række kunder med forretningskritiske produkter, hvor leveringssikkerhed og punktlighed er helt afgørende forudsætninger for samhandlen.

Derfor har Strandbygaard over flere år målrettet arbejdet på at etablere et produktions-set up under eget tag med fokus på størst mulig driftssikkerhed, fleksibilitet og kapacitet.

Strandbygaard er ISO 9001 / 14001 certificeret, FSC®
certificeret, Svane certificeret, Cradle to Cradle® bronze certificeret, godkendt leverandør til Forsvarets Efterretningstjeneste og underlagt Grakom CSR Kodeks.

Virksomheden er derfor bemandet dag og nat alle ugens dage. De tekniske medarbejdere og mellemledere har alle en grafisk uddannelsesbaggrund, der gør dem i stand til at varetage flere funktioner, så evt. sygdom eller ekstraordinære situationer ikke medfører, at produktionen må stoppe.

Trykfiler har en vis evne til ikke at komme til tiden, det er en af de måder, vi arbejder på i den grafiske branche. Derfor kan vi også med stolthed skrive, at i de 123 år vi har eksisteret, har vi altid leveret til den tid, der er aftalt, i god dialog med vores kunder.

Alt kritisk udstyr og processer er etableret ud fra princippet om redundans, så der altid er udstyr, der kan erstatte/tage over for hinanden i tilfælde af udfald.

Udover at alt produktionsudstyr er underlagt systematiske, interne vedligeholdelsesprocedurer, har vi serviceaftaler med tilkaldemontører til alt maskineri for at sikre, at ethvert pludselig opstået teknisk problem bliver afhjulpet og løst hurtigt og effektivt.

Herudover er Strandbygaard 50% medejer af Grafisk Forum Horsens, som hjælper os med mindre print opgaver, de har kun digital produktion til Pos & Print. Deres trykte produktion produceres hos Strandbygaard.

Strandbygaard indgår desuden som et ledende medlem og medejer af Prinfo. Prinfo er en landsdækkende kæde af grafiske virksomheder med mere end 350
medarbejdere og en samlet omsætning på over 600 mio. DKK.

Scroll to Top

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få

25% RABAT

På dine næste standardvisitkort fra vores webshop.

(Husk at tjekke spamfilter for bekræftelsesmail)