Strandbygaard eget miljøvenlige genbrugspapir

SG Recycled - lokalproduceret genbrugspapir

Læs den gode historie om, hvordan en konkurs hos en papirleverandør blev til eventyret om vores eget bæredygtige genbrugspapir.

Den grønne profil hos Strandbygaard

Hos Strandbygaard går vi oprigtigt ind for miljøvenlige tryksager og bæredygtighed. Dette afspejler sig i den lange række af miljøcertificeringen vi har.

Men det stopper ikke her. Vi søger altid nye måder at optimere mod en mere miljøvenlig produktion.

Så da vi havde problemer med at skaffe genbrugspapir af en god nok kvalitet, gik vi i 2020 sammen med en anden lokal virksomhed i Skjern, Skjern Paper, og sammen har vi udviklet et genbrugspapir, som bl.a. laves af afklip og andre rester fra vores trykkeri.

Læs mere om vores tiltag for bedre miljø og bæredygtighed

SG Recycled og Skjern Paper

På baggrund af at en stor leverandør af genbrugspapir gik konkurs, fik medejer Claus Scotwin tilbage i 2019 den idé, at vi kunne lave vores eget affaldspapir om til genbrugspapir. 

På det tidspunkt var det ikke til at opstøve genbrugspapir, men vores kunder ønskede, og ønsker stadig, i stigende grad tryksager på genbrugspapir. Så vi måtte finde en løsning. 

Samarbejdet med Skjern Paper

At det blev Skjern Paper vi skulle samarbejde med, faldt os helt naturligt.

Papirfabrikken ligger kun få km fra Strandbygaards produktion og vi sparer dermed naturen og os selv for en masse transport af papirrester den ene vej og det færdige genbrugspapir den anden vej.

Men også fordi Skjern Paper lige siden grundlæggelsen har fokuseret på at lave genbrugspapir.

Noget de selvfølgelig er fortsat med. Og de fokuserer til stadighed på at producere bæredygtige produkter af 100% genbrugspapir.

Som en del af denne grønne tankegang hører det også til fortællingen, at Skjern Paper bruger biobrændsel i deres produktion og at de opvarmer 2500 husstande i Skjern by med restvarme.

 

Genbrugspapir til de miljøbevidste kunder

Det krævede et par forsøg inden vi fik en papirkvalitet som er god at trykke på og som er rustikt i udtrykket – lige sådan som vores kunder gerne vil have det.

Som en prøve på det nye bæredygtige genbrugspapir, lavede vi et julesanghæfte, som vi delte ud og responsen på det var overvældende. Folk elsker det rustikke look som papiret har, der er med til at signalere bæredygtighed. Og det er noget som flere og flere kunder heldigvis går meget op i.

Vi kan jo fortælle kunderne, at det er 100 procent bæredygtigt. Det er til de folk, der tænker dybere over miljøet

- Ole Strandbygaard

Vi kan indtil videre benytte de hvide spåner fra fraskær i produktionen. Men vi arbejde fortsat videre med den cirkulære tankegang og vil arbejde videre med at få omdannet endnu mere af vores restaffald til nye råvarer.

SG Recycled – det miljøvenlige genbrugspapirvalg til dine tryksager

Genbrugspapiret vi har fået udviklet har vi valgt at kalde for SG recycled. Du kan bestille en lang række af dine tryksager på dette miljørigtige genbrugspapir – både på vores webshop, eller når du taler med en af vores salgskonsulenter. 

Ved at bruge SG recycled til dine tryksager, er du med til at understrege din grønne profil. Dette kan du underbygge endnu mere med nogle af de mange miljømærker og certifikater vi tilbyder. 

Læs mere om de forskellige miljømærker og miljøtiltag her >

Når du taler med din konsulent hos Strandbygaard, kan du høre meget mere om de forskellige muligheder for bæredygtige og miljørigtige tryksager.

Her ses forskellen på de to genbrugspapirtyper SG Recycled og RecyStar Nature

Se video om vores eget genbrugspapir SG Recycled

Du skal acceptere marketing-cookies for at se videoen.

Strandbygaard og SG Recycled i Ringkøbing Skjern Dagblad

Den gode historie om vores genbrugspapir fandt også vej til Dagbladet Ringkøbing Skjern. De kunne godt lide initiativet med at producerer miljøvenligt genbrugspapir lokalt:

Læs artiklen her >

Scroll til toppen

Få hjælp til julesangene om træet med vores julesanghæfter

GRATIS julesanghæfter