Strandbygaard
papirstak i trykkeri til stemmesedler

Tryk af stemmesedler 2021

Hos Strandbygaard trykker vi de stemmesedler der skal bruges til regionrådsvalget i Region Midtjylland. – Det kræver lidt ekstra opmærksomhed fra vores produktion.

Op til regionsrådsvalget i efteråret 2021 trykkede vi hos Strandbygaard 1004000 stemmesedler til regionsrådsvalget i Region Midtjylland.

Og selvom vi før har trykt stemmesedler til forskelige valg, så er det stadig en stor opgave, hvor der skal være godt styr på interne processor, sikkerhed og ikke mindst leverancer.

Paller med papir klar til tryk af stemmesedler

Miljøvenlige løsninger vægtes højt

I vores udbudsmateriale til regionen lagde vi især vægt på vores miljøvenligeløsninger og hvilke tiltag der kunne tages for at sikre mere miljøvenlige stemmesedler.
Naturligvis inden for de rammer der var stillet op i forhold til papirkvalitet og sikkerhed.

I vores trykkeri betyder det konkret, at vi i stedet for at vælge et gennemfarvet gult papir, så har vi valgt at lægge farve oven på papiret.

Det betyder, at rester fra produktionen, afklip osv. kan genbruges til nyt papir.

Hvis papiret havde været gennemfarvet, havde det ikke været en mulighed. Så ville papiret ryge direkte til pap-produktion og altså ikke igen kunne bruges til papir.

Palle med papir i trykmaskine klar til stemmesedler

Global mangel på papir skaber udfordringer

Da produktionen af stemmesedler falder oveni den globale mangel på både materialer og transportmuligheder, kunne vi nemt have risikeret at stå i en situation hvor vi ikke kunne skaffe papir.

Og det er ikke så lidt der skal til for at produceret 1004000 stemmesedler, der hver er 86 cm lange. Hele 32 tons papir blev leveret bare til denne produktion.

Vores indkøbere handlede heldigvis med rettidig omhu og fik papiret bestilt i god tid, da priserne på papir siden da er steget voldsomt og det generelt er svært at få leveret i øjeblikket.

Gule stemmesedler i produktion

Sikkerhed ved tryk af stemmesedler

Sikkerheden omkring stemmesedlerne er selvsagt ekstremt vigtig.

Derfor er der sat interne procedurer op, der sikrer os mod uvedkommendes indblanding og minimerer risikoen for systemsvigt.

Derudover så skal der naturligvis ikke være ekstra stemmesedler i omløb, der potentielt kan underminere demokratiet.

Derfor bliver der meget nøje talt stemmesedler op til hver kommune. Der skal være 100 stk i en kasse – og det er præcist 100.

Hos Strandbygaard er det vores salgskonsulent Erik Nielsen der har stået for kontakten med Region Midtjylland, og Erik fortæller at han har brugt fire sider i tilbudsmaterialet alene på at fortælle om vores optælling.

Så det kan måske fornemmes, at der er mange elementer der skal redegøres for, når man som trykkeri vil byde på sådan en opgave som det er at trykke stemmesedler.Jeg brugte fire sider i tilbudsmaterialet på at fortælle om vores optælling. Jeg kan ikke komme ind på her, hvordan vi gør, men jeg kan sige, at proceduren består af tre led, og det er både maskinelt, vægtmæssigt og menneskeligt.”

- Erik Nielsen, salgskonsulent hos Strandbygaard

artikel om tryk af stemmesedler

En lille brik i demokratiet

Hos Strandbygaard er vi naturligvis glade for, at vi er blevet betroet den vigtige opgave med at trykke stemmesedler og at vi kan være en lille brik i fejringen af demokratiet, som sådan en valgdag jo er.

Også Dagbladet Ringkøbing-Skjern var på besøg, da der blev gjort klar til trykstart i vores trykkeri. kan du læse mere om i deres artikel her på siden