Strandbygaard
Mænd i papirafklip til genbrugspapir

Den grønne profil hos Strandbygaard

Læs den gode historie om, hvordan en konkurs hos en papirleverandør, blev til eventyret om vores eget genbrugspapir, SG Recycled.

Hos Strandbygaard går vi oprigtigt ind for at producere mere miljøvenlige tryksager. Dette afspejler sig f.eks. i den lange række af miljøcertificeringen vi har.

Men det stopper ikke her. Vi søger altid nye måder at optimere mod en mere miljøvenlig produktion.

Så da vi havde problemer med at skaffe genbrugspapir af en god nok kvalitet, gik vi i 2020 sammen med en anden lokal virksomhed i Skjern, Skjern Paper, og sammen har vi udviklet et genbrugspapir, som bl.a. laves af papirfraskær fra vores trykkeri.

Få en vareprøve på SG recycled  
Genbrugspapir på stor rulle

Et samarbejde om genbrugspapir mellem Strandbygaard og Skjern Paper

På baggrund af, at en stor leverandør af genbrugspapir gik konkurs, fik medejer Claus Scotwin tilbage i 2019 den idé, at vi kunne lave vores eget affaldspapir om til genbrugspapir.

På det tidspunkt var det ikke til at opstøve genbrugspapir, men vores kunder ønskede og ønsker stadig i stigende grad tryksager på genbrugspapir. Så vi måtte finde en løsning.

At det blev Skjern Paper, vi skulle samarbejde med, faldt os helt naturligt.
Papirfabrikken ligger kun få km fra Strandbygaards produktion, og vi sparer dermed naturen og os selv for en masse transport af papirrester den ene vej og det færdige genbrugspapir den anden vej.

Men også fordi Skjern Paper lige siden grundlæggelsen har haft fokus på også at lave genbrugspapir af høj kvalitet.

Noget, de selvfølgelig er fortsat med. Og de fokuserer til stadighed på at producere produkter på mest forsvarlig vis og i høj kvalitet.

Som en del af denne tankegang hører det også til fortællingen, at Skjern Paper bruger biobrændsel i deres produktion, og at de opvarmer 2500 husstande i Skjern by med restvarme.

Claus Scotwin med citat om genbrugspapir

Genbrugspapir til de miljøbevidste kunder

Det krævede et par forsøg, inden vi fik en papirkvalitet, som er god at trykke på og som er rustikt i udtrykket – lige sådan som vores kunder gerne vil have det.

Som en prøve på det nye genbrugspapir lavede vi et julesanghæfte , som vi delte ud, og responsen på det var overvældende. Folk elsker det rustikke look, som papiret har, der er med til at signalere en miljøvenlig profil. Og det er noget, som flere og flere kunder heldigvis går meget op i.

Vi kan indtil videre benytte de hvide spåner fra fraskær i produktionen, men vi arbejder fortsat videre med den cirkulære tankegang, og vil arbejde videre med at få omdannet endnu mere af vores restaffald til nye råvarer.

Miljømærker Svanemærket og FSC på genbrugspapir

SG Recycled – genbrugspapir til dine tryksager

Genbrugspapiret, vi har fået udviklet, har vi valgt at kalde for SG recycled. Du kan bestille en lang række af dine tryksager på dette genbrugspapir – både på vores webshop eller når du taler med en af vores salgskonsulenter.

Ved at bruge SG recycled til dine tryksager er du med til at understrege din grønne profil. Dette kan du underbygge endnu mere med nogle af de mange miljømærker og certifikater, vi tilbyder.

SG Recycled er FSC-certificeret, og dine tryksager kan derfor både Svanemærkes og mærkes med FSC Recycled, når du bestiller på genbrugspapiret.

Læs mere om de forskellige miljømærker og miljøtiltag her

Når du taler med din konsulent hos Strandbygaard, kan du høre meget mere om de forskellige muligheder for mere miljørigtige tryksager.

Se video om vores genbrugspapir SG Recycled

Du skal acceptere marketing-cookies for at se videoen.

Strandbygaard og SG Recycled i Ringkøbing Skjern Dagblad

Den gode historie om vores genbrugspapir fandt også vej til Dagbladet Ringkøbing Skjern. De kunne godt lide initiativet med at producere genbrugspapir lokalt:

Læs artiklen her